Go Back
+ servings

Slethvar sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Fisk, Slethvar
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 16 minutter
Antal: 1 person
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

Slethvar sous vide

  • 150 gram Slethvarfilet 3 % fedt

Sådan gør du

Slethvar sous vide

  • Filetér i enkelte (delt på langs) eller dobbelte fileter (hel side), og fjern skindet (kan også gøres bagefter).
    Kom fisken i en pose og vakuumpak den. 
    Tilbered fisken sous vide i 16 minutter ved 52 grader celsius.
    Her er der taget udgangspunkt i en 2 cm tyk fisk. Hvis den kun er 1 cm, så skal den kun tilberedes i 10 minutter.
    • Hvis du ændrer temperaturen til en lavere temperatur, så får du en mere sashimi-agtig fisk. 
    • Hvis du ændrer temperaturen til en højere temperatur, så får du fastere og mere hvid, men også lidt tørt kød. 
    • Hvis du forkorter tiden, så får du næsten rå fisk. 
    • Hvis du forlænger tiden, så får du mere fast og hvidt kød, der er mindre saftigt.
     

Bruning af sous vide slethvar

  • Pande: Høj varme 2 x 1 minutter.
     

Resultatet

  • Sous vide slethvar
    Hvidt, saftigt og meget mørt kød med en mild smag af skaldyr.

Noter

Sous vide slethvar smager godt med:

• med spidskål og ristede tern af brød og bacon
• med porrer, gulerødder og hollandaise
• med asparges, broccoli og brunet smør
• med kartofler og velouté-sauce
• med ratatouille