Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

James Prices stegt flæsk med persillesovs

En af danskernes favoritter: Sprødtstegt flæsk, nye kartofler og persillesovs med masser af persille.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: JPriceDK
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Flæsk, Kartofler, Mormormad
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 20 skiver Flæsk cirka 1 cm. tykke - måske lidt mere
  • Salt
  • 1 bundt Persille krus, gerne et stort bundt
  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • 8 deciliter Sødmælk
  • Salt og peber
  • Muskatnød revet
  • Kartofler

Sådan gør du

  • Salt flæskeskiverne og lad dem trække med saltet i en times tid ved stuetemperatur.
  • Dup dem evt. tørre med køkkenrulle.
  • Fordel dem på en stor pande - evt. flere - og steg dem roligt ved ikke for høj varme mens de vendes regelmæssigt.
  • Hæld evt. afsmeltet fedt fra undervejs.
  • Det tager sin tid, så vær ikke utålmodig.
  • Når det meste af fedtet er smeltet fra og flæsket virker sprødt, tages det af panden og afdryppes på køkkenrulle.
  • Drys evt. med lidt ekstra salt.
  • Til persillesovsen smeltes smørret i en gryde.
  • Melet tilsættes og bages igennem uden at det tager farve.
  • Tilsæt kold mælk lidt ad gangen mens der piskes kraftigt.
  • Lad sovsen koge igennem i nogle minutter ved svag varme.
  • Smag den til med salt, peber og revet muskat. 
  • Skær de grove stilke af persillen og blend dem med lidt ekstra mælk.
  • Kom den blendede masse i sovsen.
  • Hak resten af persillen fint og kom det i sovsen.
  • Smag den til endnu engang.
  • Server det sprøde flæsk med kogte kartofler - meget gerne nye - samt persillesovsen. 
  • Nogen vil også gerne have en syltet rødbede til.