Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Mayonnaise (stavblender)

Hjemmelavet mayonnaise på under 2 minutter fra du åbner køleskabet til at man er færdig. Så kan det ikke blive lettere.
3.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Dressing
Køkken: Fransk
Keyword: Æg, Tilbehør
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sennep gerne dijon
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • Citron lidt citronsaft eller skal
  • 2 deciliter Olie neutral

Sådan gør du

  • Slå ægget ud i stavblenderglasset.
  • Kom salt, sennep, hvidvinseddike og citronsaft i.
  • Til sidst hælder du olien i og nogen siger at man skal passe med at ramme blommen, så den kan i stykker. Jeg har dog aldrig oplevet det som et problem.
  • Kom stavblenderen ned i glasset og det er vigtigt at den er helt nede før den tændes.
  • Når den er tændt, køres den langsomt opad indtil du har fået emulgeret det hele og har en lækker mayo.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft/skal.

Noter

Jeg har lavet mayonnaisen i mange forskellige udgaver. F.eks. disse: aiolimayo med cayennepeber & bearnaise mayo.
https://youtu.be/kszJZv6gf-8