Go Back
+ servings

Txuleton rib eye

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, kød, oksekød, Ribeye, spanien
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1200 gram Ribeye Txuleton
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Sæt en grillpande på dit blus og tænd den på middel varme.
    Tag kødet ud af posen og tør det godt af med et rent viskestykke. Væske er generelt din fjende når du gerne have en stegeskorpe.
    Der er en meget stor fedtkant i siden, så brug en saks (eller vær forsigtig med en kniv) og klip i kanten et par steder. Det gør at kødet ikke trækker sig sammen og bliver uens tilberedt.
    Kom flagesalt overalt på den ene side af kødet. Brug meget mere end du synes er godt - saltet skal nok falde af bagefter.
    Kom kødet på en grillpande med saltsiden nedad. 
    Drys den anden side til med salt herefter.
    Steg kødet i 10 minutter og vend det.
    Giv det 5 minutter på den anden side.
    Skru op på fuld blus og steg fedtkanten på siden i 1-2 minutter.
    Giv herefter kødet 1-2 minutter på hver side ved fuld blus.
    Kødet er nu klar til servering. Det behøver ikke at hvile, men du kan evt. skrabe saltet af. Skær i tynde skiver og server straks.
    Txuleton rib eye
    Txuleton rib eye