Go Back
+ servings

Surdejsboller med rug og quinoa

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Boller, surdej
Forb. tid: 3 timer 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: madsglunde

Ingredienser

  • 400 gram Hvedemel
  • 50 gram Rugmel
  • 150 gram Surdej aktiv
  • 300 gram Vand
  • 11 gram Salt
  • Quinoa

Sådan gør du

  • 1.Alt kører sammen i røremaskinen i cirka 10 minutter på fuld styrke. Til dejen sidder på krogen.
    2. Dejen kommes i en skål eller bøtte og hæves 2-3 timer.
    3. Dejen kommer på køl natten over
    4. Bordet drysses med quinoa, dejen hældes forsigtigt ud ovenpå, og drysses med quinoa
    5. Dejen hakket ud i stykker også kommer på en stykke bagepapir.
    6. Ovnen forvarmes en time på 250 grader varmluft sammen med bagestålet eller pizzasten (redaktion: et alternativ er en støbejernspande der vender omvendt).
    7. Boller kommer i ovn og bage med damp i 10 minutter (f. eks. et fad med kogende vand i bunden af ovnen).
    8. Dampen tages væk (fjern fadet med vand eller åbn lågen i kort tid) og bag den i 10 minutter cirka, eller til de har fået en mørk farve.
    Surdejsboller med rug og quinoa