Go Back
+ servings

Citronfromagekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: citron, Kage, Mormormad, Sødt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kiksebund

  • 250 gram Kiks kanelkiks fx Bastogne
  • 100 gram Smør

Citronfromage

  • 3 stk. Æg pasteuriserede
  • 125 gram Sukker
  • 3 stk. Citroner øko, 2 hvis de er store
  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
  • 4 deciliter Fløde
  • 6 stk. Husblasblade
  • Frugt farve gul, eller pastafarve

Pynt

  • 2 deciliter Fløde
  • Citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

Kiksebund

  • Knus kiksene til krummer, smelt smørret og bland smør og kiksekrummer sammen.
    Kom massen i en bagering med kageplast og tryk den godt ud til kanten og jævn den ud.
    Stil på køl, mens fromagen laves.


Citronfromage

  • Kom husblas i blød i koldt vand.
    Pisk en lys og luftig æggesnaps af æg, sukker, vanilje, lidt gul farve og skallen af 1 citron.
    Pisk det længe, så det bliver helt lyst og luftigt!
    Pisk fløden let, så den laver små toppe, men stadig flyder.
    Lun saften fra de 2-3 citroner og smelt den opvredne husblas heri.
    Lad husblassen svale let.
    Tilsæt husblas i en tynd stråle til æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris hele tiden!
    Når husblassen er pisket godt i, vendes fløden forsigtigt i æggesnapsen.
    Pas på med at vende for hårdt - vi vil gerne beholde luften i fløden og æggesnapsen.
    Kom fromagen oven på kiksebunden, glat fromagen ud og stil på køl i mindst 3 timer.


Pynt

  • Pisk fløden stiv og sprøjtefast.
    Pas på med at overpiske.
    Fløden skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose.
    Kom fløden i en sprøjtepose med en stjernetylle.
    Fjern ring og kageplast og pynt med rosetter sf flødeskum og pynt til sidst med lidt grønt!

    Rigtig god fornøjelse med det
    Citronfromagekage

Noter

PS: fromagen kan også bare bruges som fromage i en dessertskål eller i et glas