Go Back
+ servings
Antal: 1 pakke

Klaret smør

Klaret smør er nærmest uundværligt i f.eks. en Sauce Bearnaise, og derfor har jeg eksperimenteret en del med det.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Keyword: Sauce, Sauce Bearnaise
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 1 pakke Smør mængden er ikke afgørende her

Sådan gør du

Metode 1

  • Kom smørret i en gryde og tænd på relativ høj varme (11 ud af 14 på mit komfur). Hvis du vil smelte smørret hurtigere, så skær det blot i mindre stykker inden det kommer i gryden.
    Når smørret er smeltet, hælder du det i en pose.
    Brug 2 tøjklemmer til at hænge posen skråt (ligesom jeg viser på mit topbillede) i f.eks. køleskabet. Når smørret størkner, vil væsken/vallen falde til bunds.
    Så snart at smørret er fast, så kan du gøre følgende: 1) klippe et hul i bunden hvor vallen er og så ryger det ud af posen. 2) Bruge en poseklemme til at lukke vallen inde, så du nemt kan fjerne smørret selv.
    Smørret er nu klaret og klar til brug.
     

Metode 2 (klaret smør sous vide)

  • Du troede måske lige at jeg ikke ville bruge mit elskede sous vide til det her, men selvfølgelig har jeg også en variant til det:
    Kom smør i en vakuumpose og forsegl den. 
    Smelt smørret i vandbadet ved cirka 70 grader. Temperaturen betyder ikke det store, du kan sagtens smelte det ved 50 eller 80 grader.
    Så snart alt smørret er smeltet, tages posen ud af vandbadet og hænges skråt på køl i 1-2 tøjklemmer.
    Så snart smørret er stivnet, kan du klippe et hul i bunden/hjørnet med vallen, så den kan kasseres.
    Velbekomme.