Go Back
+ servings

Skildpadde småkager

2.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Keyword: Hygge, Småkager, Sødt
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 17 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

  • 300 gram Hvedemel
  • 150 gram Flormelis
  • 150 gram Smør koldt
  • 1 knsp. Salt
  • 2 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Vand koldt - op til 2 tsk.
  • 2 spsk. Kakao pulver til den mørke dej
  • 1 spsk. Hvedemel til den lyse dej

Pynt

  • 5 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Smuldr det kolde smør i mel, flormelis, vanilje og salt til det får en savsmuldslignende konsistens.

Tilsæt æg og vand og ælt dejen hurtigt sammen til en sammenhængende dej.

Dejen må ikke overæltes!

Del dejen i 3 lige store dele og sæt så to dele sammen igen, så du nu har en lille portion (1/3 af dejen) og en store portion dej (2/3 af dejen).

Tilføj 1 spsk hvedemel til den lille portion dej og ælt det hurtigt sammen.

Tilsæt 2 spsk kakao til den store portion og ælt det hurtigt sammen.

Sæt dejen på køl i ca. 30 min, så den bliver fastere og nemmere at arbejde med.

Del den lyse dej op i 14-16 kugler (ca. 15-16 gram) og tril 5 mindre kugler af hver lyse kugleklump. Disse placeres som luffer og hoved.

Del den mørke dej op i 14-16 kugler (ca. 30-32 gram) og tril disse runde. Tryk dem let flade og brug en rist/gitterrist eller bagsiden af en kniv til at lave skildpaddeskjold-mønsteret med og placer et skjold oven på luffer og hoved.

Bag skildpadderne i ovnen ved 180 grader almindelig ovn i ca. 15-17 minutter.

Tag småkagerne ud og lad den køle helt.

    Pynt:

    • Smelt chokoladen og brug en tandstik til at tegne øjne på skildpadderne.
      Lad chokoladen tørre og stivne inden servering!
      Rigtig god fornøjelse med det