Go Back
+ servings

Creme anglaise - vaniljesovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Sauce, Sødt
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Sødmælk
  • 200 gram Piskefløde
  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 37 gram Sukker
  • 75 gram Æggeblommer

Sådan gør du

  • Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud.
    Placer sukkeret på et spækbræt og mas vaniljekornene i en smule af det. På den måde blive vaniljekornene delt og du får "vaniljesukker".
    Kom fløde, mælk og vaniljestangen op i en kasserolle på middelhøj varme.
    Bring det op til 70-72 grader under omrøring.
    Kom sukker, æggeblommer og vaniljekorn op i en skål.
    Rør sukkeret ud i æggeblommerne med en dejskraber.
    Rør løbende i fløde/mælkebasen, så mælken ikke brænder på.
    Når flødebasen er lige under kogepunktet, hældes halvdelen af flødebasen over i æggemassen og rør det sammen til en homogen masse, så æggebasen ikke koagilerer/skiller og bliver til røræg.
    Hæld æggebasen over i gryden til fløden og rør sammen. Forsæt med at bruge dejskraberen, til at rør det hele sammen.
    Varm nu din creme anglaise op under omrøring ved middel varme, indtil cremen kommer op på 80-82 grader.
    Kom godt rundt i hele gryden, så den ikke brænder sig på i bunden. 
    Når den (under omrøringen) begynder at trække spor i cremen, er den snart klar. 
    Du kan teste om din creme anglaise er klar på følgende måde:
    Tage dejskraberen med creme på, op af gryden og holde dejskraberen vandret. Kør en finger vandret igennem den creme, der sidder på dejskraberen.
    Så der kommer en bane igennem cremen. Løber cremen ikke ned, så er den klar.
    Den kan både nydes kold og varm.

Noter

Se den i aktion her:
{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/xUvLLs_l9xs.jpg?itok=neWiB2P4","video_url":"https://youtu.be/xUvLLs_l9xs","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt)."]}