Go Back
+ servings

Bagte æbler (bålmad)

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Bålmad, Dessert
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

Fyldte æbler

  • Æble 4 store æbler eller 8 små
  • nødder en håndfuld hasselnødder eller andre nødder
  • 100 gram Smør
  • 100 gram Honning
  • 0.5 tsk. Kanel

Tilbehør

  • Creme Fraiche valgfrit
  • Flødeskum valgfrit

Sådan gør du

  • Tænd et mellemstørrelse bål, og lad det brænde ned til gløder.
    Skær toppen af æblerne, og udhul dem med en ske.
    Sørg for ikke at skære igennem bunden, for så løber fyldet ud.
    Hak nødderne, og rist dem på panden.
    Bland dem med de øvrige ingredienser i en skål eller plastikpose.
    Fordel fyldet i æblerne, og sæt toppen på som låg.
    Snit nogle små, spidse pinde til at fæstne toppen med.
    Sæt æblerne tæt sammen i panden.
    Skrab gløderne ud i en cirkel med et hul i midten, hvor panden sættes.
    Dermed får æblerne varme fra alle sider.
    Nyd synet og duften, mens æblerne bages møre.
    Flyt dem rundt på panden undervejs, så de får varme på alle sider.
    Når æblerne er møre og fyldet smeltet, tages panden fra varmen.
    Lad dem stå lidt, inden I spiser dem, så I ikke brænder jer på det varme fyld.
    Spis dem, som de er, eller med cremefraiche eller flødeskum til.