Go Back
+ servings

Fermenterede asparges

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Asparges, Forår, Syltning
Forb. tid: 1 time
Antal: 1 glas
Forfatter: Food_by_chrisnos

Ingredienser

  • Asparges
  • 30 gram Salt uden jod
  • 1 liter Vand

Sådan gør du

  • Asparges skylles og skrælles og de træede ender skæres eller knækkes af.
    Skær dine asparges til, så de kan stå lodret i det glas du vælger at benytte (jeg anbefaler et patentglas).
    Der skal være cirka 3 cm frirum op til låget.
    Sørg for at pakke dem godt og stramt i glasset.
    Kog 1 liter vand op med 30 gram salt (helst salt uden jod).
    Lad det køle ned og hældes derefter over aspargesene.
    Læg et kålblad ovenpå dine asparges som låg, og for at være sikker på de konstant er under saltlage.
    Luk låget på patentglasset til, og stil dem nu ved stuetemperatur, cirka 20 grader, i skygge/mørke uden direkte sol.
    Åben låget 1 gang om dagen i den første uge cirka, for at frigive det tryk der opstår i glasset.
    Efter 1 uge er det ikke nødvendigt at åbne glasset hver dag.
    Så kan du nøjes med en gang imellem.
    Efter cirka 10 dage er de færdige.
    Det afhænger selvfølgelig af temperaturen.
    Står de varmt, går processen hurtigt, men det er ikke ensbetydende med at smagen er klar.
    Står de for koldt vil processen tage længere tid.
    Smag på dem løbene for at følge processen.
    Når de er færdige skal de smage salt og syrligt.
    Brug rene skeer/gafler/pincetter når du tager noget for glasset.
    Stilles nu på køl for at standse processen (eller processen standser aldrig rigtig helt).
    Oplever du at saltlagen løber over, når du åbner glasset den første uge, så er det helt normalt.
    Et godt fif er, at have lidt ekstra saltlage stående, hvis alle asparges ikke er dækket.?‍?
    Fermenterede asparges