Go Back
+ servings

Brunkål med bacon

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, bacon, Danmark, Dansk mad, Hvidkål, Kål, Mormormad
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Vildmedmormormad

Ingredienser

  • 1 stk. Hvidkål
  • 50 gram Sukker
  • 25 gram Smør
  • 1 deciliter Vand
  • Salt og peber
  • 400 gram Bacon i tern

Sådan gør du

  • Sukkeret brunes til lys karamel i en stor gryde.
    Tilsæt smørret.
    Den snittede kål brunes heri.
    Når kålen er brunet tilsættes vand, salt og peber.
    Lad kålen simre under låg i ca 1,5 time.
    Steg baconen sprød.
    Server kålen sammen med det sprødstegte bacon.

Noter

Der er også mulighed for at tilberede flæsk direkte i kålen:
Det gør du ved, at lægge flæsken i gryden når kålen er brunet af, der pakkes flæsken ind i kålen og lad flæsken simre med i 1,5 time.
Herefter kan flæsken skæres i skiver, og serveres sammen med kålen.