Go Back
+ servings

Boller med grahamsmel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Brød, Hygge
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 150 gram Grahamsmel
  • 600 gram Hvedemel kan være op til 800 gram
  • 1.5 tsk. Salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 100 gram Smør blødt
  • 250 gram Frø og kerner jeg brugte 100 g solsikke, 70 g hørfrø, 10 g sort sesam, 20 g sesam og 50 g græskar

Sådan gør du

  • Lun mælk og opløs gær i mælken.
    Kom sukker, olie og æg i.
    Kom grahamsmel i.
    Rør rundt.
    Tilsæt det meste af melet og salt og kør på maskine et par minutter.
    Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.
    Kom smør i og kør dejen smidig og lækker i 4-5 minutter.
    Tilsæt frø og kerner og kør med 2-3 minutter mere.
    Lad hæve til dobbelt størrelse - cirka 45 minutter.
    Form boller og lad efterhæve cirka 30 minutter.
    Pensl med æggevask, drys evt. med havregryn og bag i cirka 13-15 minutter ved 210 grader almindelig ovn.
    God fornøjelse med bagningen!! ??
    Håber I kan lide mine opskrifter ??