Go Back
+ servings

Pandestegt hornfisk

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Hornfisk
  • Salt

Sådan gør du

    1. Fjern først fiskebenene.Pandestegt hornfiskDet gøres ved at lægge et skråt snit på hver side af benene. Der er i alt 3 rækker af fiskeben, én der løber ned langs midten ("rygraden"), én åp højre side og én på venstre side. Som sagt opgav jeg at fjerne "rygraden" og skar den i stedet helt fra.
    2. Herefter gourmeltsaltes fisken. Det trækker lidt af væsken ud af fisken, så den bliver mere fast og kødagtig i konsistensen. Drys salt på begge sider af fisken og lad det trække i 15 - 20 minutter.Pandestegt hornfisk
    3. Skyl alt saltet af kødet under koldt vand og dup det tørt med et rent viskestykke.
    4. Varm din stegepande op ved middelhøj varme (10 / 14 på mit komfur).
    5. Kom smørret på den varme pande.
    6. Vend fileterne i rugmel og læg dem på panden.
    7. Lad dem stege i 3 minutter.Pandestegt hornfisk
    8. Vend dem om og lad dem stege i yderligere 3 minutter.
    9. Herefter er fisken klar til at blive serveret med dit valgte tilbehør. Du kan også slutte af med at give fisken et drys friskkværnet salt og peber.
    Pandestegt hornfisk