Din skærm forbliver tændt
Kammusling
- 4 stk. Kammuslinger
- Salt og peber
- Olie til stegning
- Smør til stegning
Syrnet fløde
- 0.25 liter Piskefløde
- Citronsaft fra 1 citron
- Olie til stegning
- Smør til stegning
Grøn olie
- 2 deciliter Olie smagsneutral
- Ramsløg en stor håndfuld
- Salt lidt
- Citron lidt
Syltet kinaradise
- 1 stk. Kinaradise
- 2 deciliter Eddike lager
- 1 deciliter Vand
- 2 deciliter Sukker
Andet
- 1 stk. Æbler gerne syrligt
- Tallerkensmækker anden urt kan bruges
Syltet kinaradisse
Hæld eddike, sukker og vand i en gryde.
Varm langsomt op til sukkeret er opløst.
Brug en skrælle til at snitte kinaradisen, så du får lange strimler.
Læg strimlerne i syltelagen og stil på køl.
Grøn olie
Varm 2 dl olie op til cirka 70 grader, og blend det med ramsløgene i 10 minutter.
Sigt olien og smag til med salt og citron.
Stil på køl.
Syrnet fløde
Bland fløde og citronsaft og lad det stå på køkkenbordet i cirka 30 minutter.
Rød godt rundt i det inden servering så det tykner.
Smag eventuelt til med lidt salt.
Kammuslinger:
Fjern muskler fra kammuslingerne og krydrer dem med salt og peber.
Varm en pande godt op med lidt olie (8/9).
Steg kammuslingerne i cirka 45-60 sekunder (til de er gyldne).
Vend kammuslinger, tilsæt en god klat smør og sluk for varmen.
Hæld smør over kammuslingerne og tag dem af panden efter cirka 1 minut.
Skær æbler med et parisiennejern og anret som anvist.
Din skærm forbliver tændt