Go Back
+ servings
Antal: 2 personer

Kammusling med syrnet fløde, ramsløg, æble og kinaradise

Denne ret får jeg en del henvendelser på. Derfor kommer der her en opskrift. Håber I vil give den et skud!
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Emilkier
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Æble, Aftensmad, Forret, Kammuslinger, Skaldyr, Syltning
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kammusling

  • 4 stk. Kammuslinger
  • Salt og peber
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning

Syrnet fløde

  • 0.25 liter Piskefløde
  • Citronsaft fra 1 citron
  • Olie til stegning
  • Smør til stegning

Grøn olie

  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Ramsløg en stor håndfuld
  • Salt lidt
  • Citron lidt

Syltet kinaradise

  • 1 stk. Kinaradise
  • 2 deciliter Eddike lager
  • 1 deciliter Vand
  • 2 deciliter Sukker

Andet

  • 1 stk. Æbler gerne syrligt
  • Tallerkensmækker anden urt kan bruges

Sådan gør du

Syltet kinaradisse

  • Hæld eddike, sukker og vand i en gryde.
  • Varm langsomt op til sukkeret er opløst.
  • Brug en skrælle til at snitte kinaradisen, så du får lange strimler.
  • Læg strimlerne i syltelagen og stil på køl.  

Grøn olie

  • Varm 2 dl olie op til cirka 70 grader, og blend det med ramsløgene i 10 minutter.
  • Sigt olien og smag til med salt og citron.
  • Stil på køl. 

Syrnet fløde

  • Bland fløde og citronsaft og lad det stå på køkkenbordet i cirka 30 minutter.
  • Rød godt rundt i det inden servering så det tykner.
  • Smag eventuelt til med lidt salt. 

Kammuslinger:

  • Fjern muskler fra kammuslingerne og krydrer dem med salt og peber.
  • Varm en pande godt op med lidt olie (8/9).
  • Steg kammuslingerne i cirka 45-60 sekunder (til de er gyldne).
  • Vend kammuslinger, tilsæt en god klat smør og sluk for varmen.
  • Hæld smør over kammuslingerne og tag dem af panden efter cirka 1 minut.  
  • Skær æbler med et parisiennejern og anret som anvist.