Madlavningstilstand Din skærm forbliver tændt
Asparges 12 stk. Asparges hvide 2 deciliter Eddike lager 1 deciliter Vand 2 deciliter Sukker Smør til stegning Salt og peber Sauce blanquette 250 gram Smør 250 milliliter Hønsefond eller fiskefond 1 stk. Æg 2 stk. Æggeblommer 2 spsk. Creme Fraiche 38 % Citronsaft lidt Salt og peber Andet 50 gram Stenbiderrogn 2 spsk. Surdej god Dild
Start med at skrælle alle dine asparges, så de er klar. Syltede asparges: Kom eddike, sukker og vand i en gryde, og opvarm langsom til sukkeret er opløst.
Dæk halvdelen af dine asparges med syltelagen i en bøtte og sæt på køl.
Sauce blanquette: Kom smør og fond i en gryde og varm op til smørret er smeltet.
Bland de resterende ingredienser sammen med en stavblender og tilsæt det smeltede smør og fond langsomt imens der stadig blendes.
Hæld saucen tilbage i gryden og varm nænsomt op under omrøring til den tykner en smule.
Den må endelige ikke varmes for meget op, da den vil skille.
Surdejsflage: Fordel surdej i to klumper på et bagepapir, og træk det ud med en ske.
Varm i ovnen ved 220 grader i cirka 10 minutter eller indtil surdejen er gylden.
Anretning: Anret de syltede og stegte asparges skiftevis.
Hæld en sauce på.
Læg surdejsflagen ovenpå de hvide asparges og kom en god omgang stenbiderrogn på, og pynt til sidst med lidt hakket dild.
Madlavningstilstand Din skærm forbliver tændt