8Digestive kikseller ca. 120 gr. af en anden slags kiks
75gramSmør
Flødeostecremen
3Husblas
200gramFlødeostnaturel
10Jordbær
0.25Citronsaften herfra
0.5deciliterSukker
300gramPiskefløde
1Vaniljestang
50gramFlormelis
Pynt
Flødeskum
Jordbær
Sådan gør du
Bunden
Smelt smørret på lavt blus og knus i mellemtiden kiksene.
Hæld de knuste kiks over i en skål og tilsæt det smeltede smør. Rør det godt sammen.
Kom kageplast eller bagepapir rundt i kanten af din springform.
Smør kikseblandingen i et helt jævnt lag i bunden af formen og sørg for at trykke det godt ud i kanterne.
Sæt det i køleskabet og gå i gang med flødeostecremen.
Flødeostecremen
Skær jordbærene i små tern og kog dem med citronsaft og sukker. Når det er blevet til en puré, tager du det af varmen og lader det køle helt ned.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og gem eventuelt den tomme bælg til et andet formål.
Hæld piskefløden og vaniljekornene over i en ren skål og pisk det let, indtil der dannes små "toppe" på overfladen.
Klem husblassen fri for vand og smelt det i en gryde over lavt blus.
Rør et par spiseskefulde af den letpiskede fløde sammen med den smeltede husblas og hæld det med det samme over i skålen med den piskede fløde. Det skal gå stærkt! Ellers når husblassen af skille.
Rør den afkølede jordbærpuré sammen med flødeosten og vend det derefter sammen med den piskede fløde.
Tag springformen ud af køleskabet og hæld flødeostecremen i formen. Sørg for at den er jævn og glat på overfladen.
Sæt det i fryseren i en halv times tid. Herefter kan du pynte din cheesecake af med flødeskum og friske jordbærbåde.