Go Back
+ servings

Mozzarella sticks

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, friture, Junk Food de Luxe, ost, Snack, Tilbehør
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Madflaben

Ingredienser

  • 450 gram ost Gouda blokost
  • 4 stk. Æg M/L
  • 150 gram Panko rasp
  • 50 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Herbes de Provence kan udskiftes med lige den tørrede krydderurt som du føler for!
  • 1 deciliter Parmesan Parmigiano-Reggiano
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • Salt og peber
  • 7 deciliter Olie Neutralolie såsom: Raps-, solsikke-, avokado-, eller peanutolie

Sådan gør du

  • • Skær osten ud i sticks (ca. 1 cm tykkelse)
    • Pisk æg i en skål
    • Bland panko med Herbs de Provence, revet parmasan, cayenne peber, salt og peber i en anden skål.
    • Vend alle ostesticksene i hvedemelen.
    • Vend derefter ostesticksene i æggene og efterfølgende i pankoblandingen.
    • Sørg for at ostesticksene er fuldt dækket! • Gør dette med alle ostesticksene, og placer på tallerken.
    • Derefter dobbeltpanerer man.
    • Gentag paneringen i æggene og panko-blandingen (ikke i hvedemelet)
    • Frys derefter sticksene i min. 2 timer. 
    • Varm olien op til ca. 180 grader (eller test med en træske i olien)
    • Når olien er klar, placeres 3-4 sticks i olien (overfyld ikke gryden)
    • Friteres til de er gyldne.
    • Dræn olien fra på et stykke køkkenrulle.
    • Server med f.eks. aioli og tomatsauce.