Go Back
+ servings

Kylling cordon bleu sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Kylling, Kyllingebryst, ost, Skinke
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Kylling cordon bleu

  • 2 stk. Kyllingebryst
  • Salt og peber
  • 2 slice Serranoskinke
  • 2 loaf ost jeg brugte Gammel Knas, men tænker at gruyère vil være godt
  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1 stk. Æg pisket
  • 3 deciliter Panko eller rasp

Smørstegte kartofler og jordskokker

  • 2 stk. Kartofler store
  • 6 stk. Jordskokker store
  • Salt og peber
  • 1 spsk. Olie smagsneutral
  • 20 gram Smør

Kartoffel-/jorskokkepuré

  • Kartofler resterne fra ovenstående
  • Jordskokker resterne fra ovenstående
  • 1 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 deciliter Vand
  • 1 spsk. Smør jeg brugte smørret fra panden
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

Kylling cordon bleu sous vide

  • Start med at skære et snit på langs ind i kødet, så kødet kan åbnes op,
    Læg et rent viskestykke henover og bank det fladere, f.eks. med en kagerulle.
    Krydr kødet med salt og peber.
    Placer skinken og osten i den ene halvdel og vend den anden halvdel tilbage henover.
    Krydr kødet med salt og peber på den anden side.
    Vakuumpak kødet og læg det i dit sous vide/vandbad.
    Tilbered kødet i 1 time og 15 minutter ved 60 grader celsius.
    Når tiden er gået tages kødet op af vandbadet og ud af vakuumposen.
    Tør det godt af på begge sider med f.eks. et rent viskestykke.
    Find 3 mindre tallerkener frem og kom hhv. hvedemel, et pisket æg og rasp i hver af dem.
    Når jeg panerer er det altid en god ide at sørge for at den ene hånd tager sig af de våde råvarer og den anden af de tørre. Så kan man stadig arbejde ret effektivt.
    Kom det tørrede kød på tallerkenen med hvedemel og vend det godt, så det er dækket. Herefter flyt det til tallerkenen med æg og sørg igen for at det er dækket på på begge sider. Til sidst skal det i pankoen, så det også dækker kødet over det hele.
    Kom det direkte i en frituregryde eller gryde/pande med olie der er 180 grader varmt.
    Gentag med det andet stykke.
    Kødet er færdigtilberedt, så turen i den varme olie er kun for at få pankoen/raspen sprød. Det tager cirka 2 minutter.
    Når kødet er færdig duppes det tørt for olie (med enten køkkenrulle eller et rent viskestykke) og serveres straks.
    Kylling cordon bleu sous vide
    Kylling cordon bleu sous vide
    Kylling cordon bleu sous vide
    Kylling cordon bleu sous vide
     

Smørstegte kartofler og jordskokker

  • Skræl kartoflerne og jordskokkerne. Skær dem i firkanter og alt det du ikke skal bruge, bruges i puréen i stedet for. Så går det ikke noget til spilde.
    Skær firkanterne i små stykker, mine blev cirka kvadrater på 5-7 mm. Gør dig så umage som overhoved mulig, det belønner sig både visuelt men også smagsmæssigt, da jo mere ensartet de er - jo mere ensartet bliver de tilberedt. Krydr dem med salt og peber.
    Varm en pande op på mellemhøj varme (11 ud af 14 på mit komfur) og kom en smule olie på. Når det er varmt, kommer du du de små tern af jordskokker og kartofler på sammen med smørret. 
    Steg dem i alt i cirka 10 minutter og vend dem jævnligt. De handler om at de skal blive lidt sprøde.
    Kylling cordon bleu sous vide
     

Kartoffel-/jorskokkepuré

  • Skær resterne af jordskokkerne og kartoflerne i mindre stykker.
    Kom det i en gryde sammen med mælk, fløde og vand. Jeg bruger 1/3 af hver. Så det handler primært om at de bliver dækket af væske. Så brug gerne lidt mere end mindre.
    Bring det i kog under omrøring og skru ned, så det simrer videre og passer sig selv i 10-15 minutter. De skal blive møre, så de nemt kan blendes.
    Når man laver puréer, er det vigtigt at ikke blende alt væsken samtidig, da den oftest bliver for tynd og ikke glat.
    Så sigt væsken fra og og blend jordskokkerne/kartoflerne sammen med en smule væske og smør. Tilsæt evt. lidt mere væske hvis den skal blive tyndere. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
    Næsten gang jeg laver denne ret, så vil jeg blot hælde væsken og mose dem med en kartoffelmoser/piskeris/gaffel i stedet for. 
     
    Server det hele sammen, gerne med lidt frisk timian og noget syltet, f.eks. en løgmarmelade.
    Kylling cordon bleu sous vide