Go Back
+ servings

Citronmåne med marcipan

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, citron, Danmark, Dessert, Kage, marcipan, Mormormad, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 1 tsk. Vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
  • 180 gram Sukker
  • 2 stk. Citroner skal og saft
  • 125 gram Marcipan
  • 200 gram Smør blødt
  • 5 stk. Æg små eller 4 store
  • 140 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt

Pynt og glasur

  • 1 stk. Citron saft og skal
  • 300 gram Flormelis
  • Pistacienødder usaltede
  • Frugt farve gul - evt.

Sådan gør du

Dej

  • Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt sukker.
    Riv citronskal og pres saft.
    Riv marcipan og rør sammen med sukker, vanilje, smør og citronskal.
    Pisk et æg i ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
    Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i dejen.
    Vend dejen forsigtigt med citronsaft.
    Kom i smurt springform med bagepapir i bunden og bag i 25-30 minutter ved 190 grader.
    Lad kagen køle helt af inden pyntning.
     

Pynt og glasur

  • Riv skallen af citronen og pres saften.
    Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft og tilsæt noget af skallen.
    Kom glasur på kagen og top med hakkede pistacienødder og lidt citronskal!
    Rigtig god fornøjelse med det ??