Go Back
+ servings
Antal: 1 glas

Syltede asier

Syltedronningens udgave
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Helena Grayston
Keyword: Dansk mad, Mormormad, Syltning, Tilbehør
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 2 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Asier på cirka 2 kg
  • Salt
  • 1 liter Eddike lager
  • 500 gram Sukker eller mindre
  • 1 tsk. Sellerifrø eller 2 dildskærme eller 1 tsk. dildfrø
  • 1 tsk. Rosenpeber
  • 4 stk. Laurbærblad
  • 2 tsk. Sennepsfrø gule
  • 1 stk. Chili delt i 2 på langs

Sådan gør du

  • Start med skrælle din asie. 
    Flæk den på langs, så du kan fjerne kernerne. De skal skrabes ud og smides ud herefter.
    Lav skiver på 1 cm herefter og placer dem i en skål.
    Drys rigeligt salt på dem, så du får trukket lidt af væsken ud af dem.
    Lad gerne skålen stå at trække natten over eller som minimum et par timer.
    Skyl salten fra under en kold vandhane.
    Tør dem godt af, f.eks. med et tørt viskestykke.
    Bring alle ingredienserne i kog i en 2 eller 3 liters gryde. Smag den til.
    Skold et sylteglas og kom de tørrede asier deri.
    Hæld den kogende lage henover luk glasset med det samme.
    Lad dem trække i et par uger.