Go Back
+ servings

Lynhurtig mayo med cayennepeber

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Frokost, Tilbehør
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 1 minute
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt flage- eller groft
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Eddike
  • 2 deciliter Olie smagsneutral
  • Salt og peber tilsmagning
  • Cayennepeber tilsmagning
  • Citronsaft tilsmagning

Sådan gør du

  • Opskriften kræver at du bruger stavblenderglas som passer sammen med din stavblender.
    Slå hele ægget ud i.
    Kom salt i.
    Tilsæt sennep og eddike.
    Hæld olien i glasset. Nogen siger at det skal gøres forsigtigt, så æggeblommen ikke går i stykker. Jeg har dog ikke oplevet problemer med det.
    Kom stavblenderen ned i glasset. Her er det vigtigt at den kommer helt ned i bunden.
    Blend, men hold stavblenderen helt nede indtil det er tyknet. Fortsæt langsomt opad indtil alt olien og æggene er emulgeret sammen og har en flot mayo-konsistens.
    Bland citronsaft og cayennepeber i og smag evt. til med salt og peber.