Go Back
+ servings

Majscreme

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Majskolber
  • 1 stk. Æg
  • 1.5 deciliter Olie smagsneutral
  • Citronsaft
  • Salt
  • Cayennepeber

Sådan gør du

  • Majsen skal koges i letsaltet vand i en gryde i cirka 30 minutter. Den skal blive mør.
    Tag dem op af vandet og tør dem godt og grundigt af - jeg brugte et rent viskestykke til det.
    Steg dem i et par minutter på en pande, så de får lidt stegeskorpe og smag.
    Lad dem køle lidt af i 20-30 minutter. Hvis du ikke gør det, så ender du med at få koagulerede æg - så det hele skiller.
    Nu er princippet lidt som en mayonnaise:
    Kom majs og æg i en blender og tilsæt lige så stille en tynd stråle af olien imens du stadig blender.
    Fortsæt indtil cremen er glat, ligesom ved en mayonnaise.
    Smag den til med salt, citron og caynnepeber og drys gerne caynnepeber henover bagefter.
    Server straks.
    Majscreme
    Majscreme

Noter

Brug en sigte til at presse cremen igennem, hvis den ikke er glat nok.