Go Back

Rugbrød med kerner

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Bagning, Frokost, rugbrød
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 20 gram Gær
  • 5 deciliter Kærnemælk
  • 2 deciliter Vand
  • 1 spsk. Sirup eller honning
  • 1 tsk. Salt
  • 100 gram Rugkerner skårne
  • 50 gram Solsikkekerner
  • 70 gram Hørfrø
  • 2 deciliter Fuldkornshvedemel
  • 3 deciliter Rugmel
  • Birkes

Sådan gør du

  • Kog vandet på en elkedel og rør det sammen med kold kærnemælk, så det bliver en lun blanding.
  • Rør gæren ud i blandingen, så det bliver opløst.
  • Rør de øvrige ingredienser i, på nær rugmel og birkes.
  • Når det er rørt sammen, tilføjes rugmel lidt ad gangen, til det får en tyk, grødet konsistens.
  • Skålen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i en time.
  • En brødform smørres grundigt. Min form er på 3 liter.
  • Hæld dejen over i formen.
  • Drys til sidst blå birkes på toppen.
  • Formen dækkes til og stilles til hævning et lunt sted i én til halvanden time.
  • Sæt brødet i en forvarmet ovn på 180 grader almindelig ovn og bag det i halvanden time. Hold øje med rugbrødet, for bagetiden afhænger i høj grad af din ovn.
  • Det færdige rugbrød tages ud af ovnen, vendes ud på en rist, hvor det køler af.
  • Når rugbrødet er håndvarmt, kan det skæres ud.