Go Back
+ servings

Arme Riddere

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Brunch, Glutenfri, KETO, Morgenmad, Sødt
Forb. tid: 1 time
Antal: 1 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

Elverbrød

  • 120 gram Elverbrødsmel blanding
  • Salt 1/2-1 tsk
  • Krydderier Evt. smag: kanel, hakket chokolade eller 2 spsk. hørfrø
  • 9 gram Rapsolie
  • 275 gram Vand iskoldt

Arme riddere

  • 2 loaf Elverbrød
  • 2 stk. Æg
  • 3 spsk. Piskefløde 38 %
  • 0.5 tsk. Kanel
  • 1 pinch Salt
  • 1 spsk. Smør
  • 1 spsk. Jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 1.5 spsk. Creme Fraiche 38 %
  • 0.5 tsk. Vaniljepulver
  • 0.5 stk. Citron fintrevet skal - økologisk
  • Mørk chokolade lidt hakket - 85 %
  • 10 gram Valnødder eller mandler - kan evt. tørristes for at opnå en sødere smag
  • Krydderurter 4-6 blade frisk mynte, citronmelisse eller rød merle

Sådan gør du

Elverbrød

  • Bland mel, salt og evt. smag i en skål.
    Bland vand og olie i en anden skål.
    Hav en ske parat.
    Hæld vand og olie ned i skålen med mel.
    Rør med en ske til dejen har konsistens som en tyk grød.
    Tag dejen op i hænderne og form det til en kugle.
    Glat overfladen ud.
    Læg det på et stykke bagepapir.
    Stil det midt i ovnen.
    Tænd først ovnen nu på 200 grader varmluft.
    Lad brødet bage 50-60 minutter. Lad brødet køle af 20-30 minutter på en bagerist, før du skærer i det.
     

Arme riddere

  • Pisk æg, fløde, kanel og salt sammen.
    Vend brødskiverne i æggemassen.
    Lad dem ligge lidt i æggemassen for at suge godt.
    Steg brødskiverne på en mellemstor pande i smør og olie, ca. 4-5 minutter på hver side.
    Rør cremefraichen sammen med vaniljepulver og revet citronskal.
    Pynt de færdigstegte brødskiver med cremefraiche, mynteblade og evt. lidt ekstra citronskal.
    Top med valnødder og friske urter.