Start med at skrælle kartoflerne.
Kog dem til de er møre. Der skal ikke salt i kogevandet.
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem.
Tilføj smør og æg og rør det hele sammen.
Smag kartoffelmosen til med salt, hvid peber og friskrevet muskatnød.
Drys rasp i et fad og kom mosen over i fadet.
Sæt fadet i fryseren i et par timer eller sæt det i køleskabet. Det kan sagtens stå i fryseren til dagen efter.
Vend den afkølede mos ud på et skærebræt og skær mosen i stave.
Vend dem i mel efterfulgt af letpisket æggehvide.
Rul så stavene i rasp. Herefter gav jeg dem lige 1 time mere i fryseren for at sikre, at de var godt faste.
Steg kroketterne i frituregryden ved 180 grader. Husk kun at komme 3 - 4 kroketter i gryden ad gangen, da oliens temperatur falder drastisk, når de meget kolde kroketter kommer i.
Tag kroketterne op, når de er gyldne og sprøde.
Placer dem på fedtsugende papir og kom salt på toppen.
Velbekomme.