Go Back
+ servings

Koldhævede boller med kerner

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Boller, Brunch, Fødselsdag, Frokost, Morgenmad
Forb. tid: 10 timer
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 milliliter Vand koldt
  • Gær cirka 10 - 15 gram
  • 1 deciliter Rugmel
  • 2 deciliter Kerner blandet, fx solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø og græskarkerner
  • 1 deciliter Havregryn
  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Salt

Sådan gør du

    1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
    2. Tilsæt herefter rugmelet og kernerne (du kan bruge lige de kerner, du end foretrækker).
    3. Rør det hele godt sammen.
    4. Tilføj til sidst hvedemel og salt.
    5. Rør det hele sammen.
    6. Dæk det til med husholdningsfilm og sæt det på køl til næste dag.
    7. Sæt ovnen på højest mulige temperatur.
    8. Form cirka 12 boller af dejen ved hjælp af to spiseskeer og sæt dem op en bageplade beklædt med bagepapir.
    9. Sæt pladen i den forvamede ovn, skru temperaturen ned på 225 grader celsius og lad bollerne bage, indtil det lyder hult, når du "banker" på dem i bunden med fingrene. Bagetiden afhænger af din ovn, men det tager cirka et kvarters tid.
    10. Servér de lune boller.
    Koldhævede boller med kerner