Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Sous Vide Flæskesvær

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Keyword: flæskesvær, Gris, Snack, sprød svær
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 300 gram Flæskesvær Svinehud
  • 4 tsk. Salt fint

Sådan gør du

    1. Skær slaget ud i strimler på den korte led i den bredde, du selv foretrækker.
    2. Læg strimlerne i vakuumposen, så de ligger samlet i ét fladt lag uden at overlappe hinanden.
    3. Vakuumpak posen.
    4. Sæt din sous vide på 85 grader celsius og lad sværene tilberede i vandbadet i 100 minutter.
    5. Pak sværene ud af posen og dup den rigtig godt af med et tørt klæde eller viskestykke. Undlad at bruge køkkenrulle, da det vil hænge ved sværene. Det er vigtigt, at de bliver godt tørre. Gnid salt ind i dem.
    6. Placér nu sværene på en bagerist. Sørg for at de ligger med lidt afstand imellem sig. 
    7. Sæt risten i en forvarmet ovn ved 200 grader vamluft og lad dem stege i 20 - 25 minutter, indtil de bliver lækkert sprøde og gyldne!
    8. Tag de færdige sprøde svær ud af ovnen og lad dem køle af på risten. 
    Sous Vide Flæskesvær
    Velbekomme!

Noter

Jeg har testet med at lave et helt slag (der "kun" var ridset) ud fra samme opskrift. Det lykkedes ikke at få dem særligt sprøde, så de skal altid skæres ud i strimler forinden.