150gramBønnersorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten)
Limesaftfra 1 lime
0.5tsk.Spidskommen
Salt og peberlidt og friskkværnet
Chilipulverlidt
1stk.Tortillas
Korianderfrisk
Grønkålsnittet
Gulerødderrevet
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.Skyl tomaterne, og skær dem i tern.Varm olien op i en pande, og steg løg og hvidløg i ca. 7 minutter.Tilføj ris, bouillon og tomater, og lad det simre, til risene er færdige – det tager 20-30 minutter.Varm en anden pande op med lidt olie, og kom alle ingredienserne til bønnerne på panden.Steg i ca. 7-8 minutter, og mas bønnerne let undervejs.Servér ris og bønner i en tortilla sammen med frisk koriander, snittet grønkål og revet gulerod.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Kikærter og bønner (tilberedningsguide):Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem. Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.Foto: Stine Christiansen