Go Back
+ servings
Antal: 1 person

Vegansk burrito

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Redaktion
Keyword: Aftensmad, Bønner, Kødfri, Mexico, Vegansk, Vegetar
Tilb. tid: 50 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Til risene

  • 0.5 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 100 gram Tomater
  • 1 tsk. Olivenolie
  • 50 gram Ris fuldkorns
  • 3 deciliter Bouillon 10 gram pulver + vand

Til bønnerne

  • 1 tsk. Olie til stegningen
  • 150 gram Bønner sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten)
  • Limesaft fra 1 lime
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • Salt og peber lidt og friskkværnet
  • Chilipulver lidt
  • 1 stk. Tortillas
  • Koriander frisk
  • Grønkål snittet
  • Gulerødder revet

Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
    Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
    Varm olien op i en pande, og steg løg og hvidløg i ca. 7 minutter.
    Tilføj ris, bouillon og tomater, og lad det simre, til risene er færdige – det tager 20-30 minutter.
    Varm en anden pande op med lidt olie, og kom alle ingredienserne til bønnerne på panden.
    Steg i ca. 7-8 minutter, og mas bønnerne let undervejs.
    Servér ris og bønner i en tortilla sammen med frisk koriander, snittet grønkål og revet gulerod.

Noter

Kikærter og bønner (tilberedningsguide):
Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem. 
Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.
Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.
Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.

Foto: Stine Christiansen