Go Back
+ servings

Brownie med mælkechokoladefudge

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, brownie, Chokolade, chokoladekage, Dessert, Kage, Karamel, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: claudiaskager

Ingredienser

Brownie

  • 225 gram Smør
  • 225 gram Mørk chokolade Callebaut eller andre små ’knapper’
  • 100 gram Kakao pulver
  • 0.25 deciliter Stærk kaffe
  • 400 gram Sukker
  • 100 gram Brun farin
  • 1 tsk. Vaniljepasta
  • 6 stk. Æg
  • 135 gram Hvedemel
  • 1 package Oreos
  • Snickers 1 dobbelt bar
  • 50 gram nødder fx hasselnødder og valnødder

Mælkechokoladefudge

  • 250 gram Mælkechokolade fx Callebaut eller andre små ’knapper’
  • 1 can Kondenseret mælk

Sådan gør du

Brownie

  • 1)    Tænd ovnen på 175 gr. varmluft. Smør eller beklæd en form med bagepapir.
    2)    Bland chokolade og kakaopulver sammen i en skål.
    3)    Smelt smørret og lad det boble op. Tilsæt espresso, og hæld blandingen ud over skålen med chokolade og kakao. Lad det stå et øjeblik og rør det herefter sammen til massen samler sig og bliver blank. Stil blandingen til side.
    4)    Bland sukker, brun farin og vanillepaste sammen i en skål, og pisk æggene i, ét ad gangen. Pisk massen minimum 5 minutter, så det bliver en luftig æggesnaps.
    5)    Imens du fortsat pisker i æggesnapsen, tilsættes chokoladeblandingen i en tynd stråle. 
    6)    Sigt til sidst hvedemel i dejen, og vend forsigtigt rundt med en dejskraber.
    7)    Hæld dejen op i formen, og drys hakket Oreo’s, hakket Snickers og grofthakkede nødder ud over dejen.
    8)    Bag kagen i ca. 25-30 minutter til den akkurat er bagt i midten. Mens den bager, laves mælkechokoladefudgen.
     

Mælkechokoladefudge

  • 1)    Smelt chokoladen i en skål over vandbad. 
    2)    Hæld den kondenserede mælk i en skål, og rør den sammen med den smeltede chokolade.
    3)    Fordel fudgen på den afkølede kage, og sæt kagen på køl til den skal spises.
    4)    Pynt evt. med Oreo’s og/eller chokolade.