Go Back
+ servings
Antal: 1 kage

Passionstærte med hvid chokolade og citrus

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: claudiaskager
Keyword: Bage, Bagning, Dessert, Fest, Gæstemad, Kage, Nytår, Sødt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 gram Kiks havrekiks eller Digestive
  • Salt 1 nip
  • 50 gram Smør

Passionsganache

  • 200 gram Hvid chokolade Callebaut eller andre små ’knapper’
  • 100 milliliter Passionsfrugtpuré eller passionsfrugtsaft uden kerner
  • 100 milliliter Piskefløde
  • 0.5 stk. Citron saft + skal

Passionsgelé

  • Husblas 4 blade
  • 100 milliliter Passionsfrugtpuré eller passionsfrugtsaft uden kerner
  • 0.5 deciliter Citronsaft
  • 0.5 deciliter Sukker

Sådan gør du

Kiksebund

  • 1)    Blend kiksene til krummer og bland med salt.
    2)    Smelt smørret og bland det sammen med kiksekrummerne.
    3)    Fordel massen i en aflang tærteform beklædt med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. 
    4)    Kom kiksebunden i køleskabet.
     

Passionsganache

  • 1)    Smelt chokoladen i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.
    2)    Bring fløde, passionsfrugt og citron til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det herefter over chokoladen.
    3)    Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber til massen samler sig og bliver blank. Stavblend evt. hvis den ikke bliver blank nok.
    4)    Fordel ganachen på kiksebunden i tærteformen, og stil tærten i køleskabet til den her helt afkølet, minimum 3 timer.
     

Passionsgelé

  • 1)    Læg husblas i blød i koldt vand.
    2)    Bland citronsaft og passionssaft med sukker.
    3)    Smelt husblas ved lav varme, og bland med frugtsaften.
    4)    Fordel væsken på tærten og sæt den tilbage på køl til geléen helt har sat sig.
    5)    Pynt evt. med hvide chokoladeperler, smeltet hvid chokolade og grønne urter.