Go Back
+ servings

Chokolademousse

Francis Cardenaus udgave
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Chokolade, Dessert, Gæstemad, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 7 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

Chokolademousse

  • 250 gram Mørk chokolade 70 % kakaoindhold
  • 4 stk. æggehvider
  • 50 gram Sukker
  • 50 gram Smør
  • 2 stk. Æggeblommer

Kattetunger

  • 90 gram Smør blødt
  • 90 gram Sukker
  • 90 gram Mel
  • 0.5 tsk. Vaniljeekstrakt eller korn fra 1 stang vanilje
  • 3 stk. Pasteuserede æggehvider

Sådan gør du

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen i vandbad, den må ikke blive mere end 50 grader varm. Brug evt. et termometer.
    Pisk i en anden skål æggehvider med sukker. Pisk, til de er helt stive – massen skal føles som elastik.
    Tilsæt smør og æggeblommer til chokoladen, og pisk massen godt igennem.
    Vend forsigtigt de stive æggehvider i chokoladen ad to omgange – vend altså først den ene halvdel af de stive æggehvider sammen med chokolademassen og derefter roligt den anden halvdel. Hæld chokola­demassen op i en skål eller i serveringsglas.
    Tildæk, og sæt på køl mindst 4 timer, til moussen skal spises.
    Pynt med sprøde kattetunger.
     

Kattetunger

  • Bag kattetunger ved at røre smør og sukker sammen i en skål med en ske eller en dejskraber.
    Tilsæt mel og vanilje.
    Tilsæt æggehviderne, og rør dejen ensartet.
    Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle. Har du ikke en sprøjtepose, ruller du dejen til en pølse.
    Sæt dejen på køl i ca. 30 minutter.
    Tænd ovnen på 190 grader.
    Sprøjt dejen ud på bagepapir i stænger, eller skær dejen ud i 16 skiver, som du ruller til kugler og trykker flade på midten med en finger.
    Brug en paletkniv til at trykke enderne flade.
    Bag kattetungerne i ca. 7 minutter, til de er lysebrune i kanten, men sta­dig hvide i midten.

Noter

Redaktion: Se vores nyeste og forbedrede udgave af Chokolademousse her.