Go Back
+ servings

Den bedste gullasch

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, oksekød, Pølser, simreret, Svampe
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Gullasch

  • 2 stk. Skalotteløg finthakket
  • 2 fed Hvidløg knust el. revet
  • 100 gram Champignon i skiver
  • 300 gram Oksekød skært oksekød i tern
  • 0.5 stk. Squash små tern
  • 3 stk. Gulerødder små tern
  • 0.5 stk. Rød peberfrugt
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 deciliter Rødvin
  • 3 deciliter Vand
  • 1 deciliter Fløde
  • 1.5 tsk. Salt
  • 1.5 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Peber
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 dåse Cocktailpølser cirka 100 gram

Rodfrugtmos

  • 600 gram Rodfrugter blandede. Halvdelen skal være kartofler
  • 2 spsk. Smør
  • Mælk eller fløde
  • Salt og peber efter smag
  • Muskatnød efter smag

Sådan gør du

Gullasch

  • Svits løg, hvidløg og champignoner i lidt smør.
    Efter 3-4 min tilsættes kødet, som svitses med til det bruner.
    Tilsæt øvrige grøntsager og steg yderligere 3-4 min.
    Drys mel over retten.
    Tilsæt tomat, rødvin, vand, fløde, krydderier, laurbærblade og cocktailpølser - der må godt komme lidt vand med fra pølserne, det gir smag.
    Lad retten simre ved lav varme under låg i 1 1/2 - 2 timer.
    Smag til med salt og peber og server med ris, kartoffelmos eller rodfrugtmos.
     

Rodfrugtmos

  • 600g blandede rodfrugter, ca. halvdelen skal være kartofler. Resten kan fx være gulerødder, knoldselleri, jordskokker, pastinakker mv.
    Tag hvad du har ?
    Skræl og skær rodfrugterne i tern og kog dem møre (ca. 25 min).
    Hæld vand fra og rør 2 spsk smør i med håndmixer, så rodfrugterne moses.
    Fortsæt med at røre og tilsæt mælk og/el fløde til passende konsistens opnås.
    Smag til med salt, peber og muskatnød ?