Go Back
+ servings

Nakkekoteletter sous vide

Perfekte møre og saftige nakkekoteletter HVER gang!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: sous vide, Svinekød, Svinekotelet
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 timer 5 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 Svinekoteletter nakkekoteletter à 150 gram
  • Salt og peber fra kværn
  • Ghee eller en 1:1 blanding af olie og smør
  • Flagesalt

Sådan gør du

    1. Krydr nakkekoteletterne med salt og peber på begge sider.
    2. Vakuumpak koteletterne. Sørg for at de ligger side om side med en anelse afstand i mellem sig. 1 millimeters afstand er rigeligt, det vigtigste er, at de ikke ligger helt op og ned ad hinanden.
    3. Kom koteletterne i din sous vide.
    4. Lad dem tilberede i 3 timer ved 60 grader. Normalt ville jeg give dem 58 grader, men jeg tilberedte dem faktisk sammen med noget andet, der skulle have 60 grader - så her blev koteletterne forfordelt. De blev dog stadig utroligt saftige og møre! Jeg plejer desuden at lægge mig på en kortere tilberedningstid, da jeg normalt altid kun køber kvalitetskød. Denne gang havde jeg dog været hos en slagter, jeg ikke tidligere har handlet hos. Og igen, hvis man er lidt i tvivl om kvaliteten, så hellere lægge lidt ekstra til tilberedningstiden :-)
    5. Tag nakkekoteletterne op af vandbadet, når tiden er gået.
    6. Pak dem ud af posen og dup dem godt tørre med et rent klæde. Det er vigtigt, at så meget af den overskydende væske fjernes, som det er muligt, da det forhindrer kødet i at begynde at koge fremfor at stege, når vi skal give det stegeskorpe
    7. Sæt din stegepande på komfuret og tænd for fuldt blus.
    8. Kom en god klat ghee eller en blanding af olie og smør på den brandvarme pande. Den skal være rygende varm!
    9. Læg nakkekoteletterne i fedtstoffet og lad dem brune i blot 20 sekunder på hver side.
    10. Tag de færdige nakkekoteletter af panden og drys med flagesalt. De behøver ikke hvile, men er klar til servering med det samme. Velbekomme.