Go Back
+ servings
Antal: 6 personer

Culotte Sous Vide

Den perfekte og nemmeste tilberedning af culotte! Sous vide tider og temperaturer. Udførlig guide til at udskære culotten korrekt.
4.93 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Gæstemad, Okseculotte, oksekød, sous vide
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 4 timer 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1500 gram Okseculotte
  • Salt og peber fra kværn
  • Ghee til stegningen. Kan erstattes af olie/smør
  • frisk rosmarin til stegningen. Kan udelades.
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Læg culotten på spækbrættet med fedtsiden opad.
  • Rids fedtsiden på kryds og tværs med en kniv.
  • Krydr begge sider af culotten med salt og peber.
  • Put kødet i en vakuumpose.
  • Vakuumpak posen. Sæt din sous vide på 56 grader.
  • Giv kødet 4 timer, hvis du har med en god kødkvalitet at gøre. Hvis ikke, eller hvis du er i tvivl om kvaliteten, giv da kødet 6 timer.
  • Tag det færdige kød op af din sous vide.
  • Pak det ud af vakuumposen og tør det af med et rent viskestykke.
  • Sæt din stegepande på komfuret og tænd komfuret på sit højeste.
  • Tilføj ghee eller en 1:1 blanding af olie og smør, når panden er helt varm.
  • Læg culotten på stegepanden med fedtsiden nedad. Tryk cuvetten lidt ned mod panden med fingrene, så hele fedtsiden får stegeskorpe. Lad den ligge i 20 sekunders tid mens du holder stegen nede. Vend med det samme culotten om med kødsiden nedad. Her behøver du ikke længere presse stegen ned mod panden. Lad den igen stege i cirka 20 sekunder.
  • Tag culotten af panden. Skær den ud som vist tidligere.
  • Drys flagesalt og eventuelt frisk rosmarin henover skiverne. Servér nu din perfekt tilberedte culottesteg!