Ordn og rens de optøede rejer ved at fjerne skallerne, pånær halen, og skære en cirka 1-1½ centimeter dyb rids ned langs ryggen for at fjerne den sorte tarm.
Skyl citrongræsset, bank dem med en kagerulle på spækbrættet og skær dem herefter over i halve.
Pil løget og skær det i smalle både.
Rens champignonerne for eventuelt jord og skær dem i kvarte.
Skyl tomaten og skær den ud i smalle både.
Skær chilierne ud på skrå i tynde strimler.
Hæld vandet i en gryde og bring det i kog.
Kom citrongræs, ingefær, limeblade, fiskesauce, tamarindsaft, chili, chilipasta, tomat og limesaft i det kogende vand.
Sæt låg på gryden og lad suppen koge i et stykke tid for at lade alle smagene udvikle sig.
Tilsæt herefter løg og champignon.
Lad suppen koge videre i et par minutter.
Tilsæt nu rejer og lad dem koge med suppen i max. 2-3 minutter eller indtil rejerne lige akkurat bliver rødlige. Hvis tigerrejerne koger for længe, bliver de meget kedelige og gummiagtige at tygge i.
Smag eventuelt til med mere chilipasta, fiskesauce og limesaft.
Smagen skal være til den sure og ikke mindst STÆRKE side ;-)
Servér straks den rygende varme suppe og drys eventuelt lidt frisk, hakket thaibasilikum og/eller koriander henover.