Go Back
+ servings

Pad Thai

- en thailænders autentiske opskrift!
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Frokost, Hurtig mad, hurtigt, nemt, Rejer, Thailand
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Lene Thomsen

Ingredienser

  • 300 gram Tiger rejer
  • 50 gram nudler risnudler
  • Bønnespirer 1 håndfuld
  • 2 Æg
  • 0.5 deciliter Peanuts
  • 1 clove Hvidløg
  • 0.25 Rødløg
  • 0.5 Lime
  • 1.5 spsk. Olie smagsneutral
  • 0.5 deciliter Vand
  • 30 gram Fiskesauce
  • 45 gram Tamarind saft
  • 30 gram Eddike
  • 30 gram Palmesukker svarende til 1 klump. Udskift evt. med 2 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. Soya jeg brugte bare Kikkoman soya

Sådan gør du

    1. Læg tigerrejerne til optøning i en skål fyldt med vand.
    2. Fyld en anden skål med lunkent vand og læg risnudlerne i blød heri. I mellemtiden går du videre til næste punkt.
    3. Skyl bønnespirerne.
    4. Hak løg og hvidløg.
    5. Skær limefrugten ud i kvarte.
    6. Mål olien af.
    7. Mål vandet af.
    8. Knus peanutsene groft i en morter eller minihakker.
    9. Knus palmesukkeret.
    10. Rør fiskesauce, tamarindsaft, eddike og det knuste palmesukker sammen i en gryde.
    11. Sæt gryden på komfuret og lad det koge sammen under omrøring.
    12. Rens og ordn tigerrejerne, når de er optøede. Husk at fjerne den sorte tarm.
    13. Sæt din wokpande på komfuret og tænd på fuldt blus. Hvis du ikke har en wok, kan du bruge en stor pande i stedet. Det er blot vigtigt, at den har slip-let belægning.
    14. Hæld olien på den brandvarme pande.
    15. Kom de hakkede hvidløg og rødløg i den varme olie.
    16. Lad det blive gyldent.
    17. Kom nu tigerrejerne på panden. Rejer bliver seje og gummiagtige, hvis de tilberedes for længe. Jeg tilbereder dem hellere til den rå side - så er de stadig fantastisk bløde og møre at bide i!
    18. Tilføj risnudlerne og lad dem stege med. Risnudler klumper meget nemt sammen under tilberedningen, og her bruger du vandet, du har målt af på forhånd, til at løbende at hælde en anelse på nudlerne samtidig med at du bruger en palet til at skille nudlerne ad.
    19. Skub hele herligheden godt ud til den ene side af panden.
    20. Slå æggene ud på den tomme side af panden.
    21. Rør rundt i æggene, mens de tilbereder. Der skal gå hul på æggeblommerne, men æggeblommer og -hvider behøver ikke at blive rørt sammen til en helt ensartet masse: Man må gerne kunne se små gule og hvide stykker af æg :-)
    22. Tilsæt Pad Thai saucen og rør det hele sammen.
    23. Tilføj til sidst bønnespirerne og sluk for blusset.
    24. Velbekomme :-)

Noter

Hvis du vil "snyde" lidt, så køb en færdig Pad Thai sauce i supermarkedet.