Go Back
+ servings
Antal: 12 stk.

Glutenfri boller

De er sådan nogle glutenfri boller, som hele familien gider at spise!
4.16 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Karina Baagø - Glutenfri Familie
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Brød, Glutenfri
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 6 deciliter Vand håndlunt
  • 50 gram Gær
  • 3 spsk. fiberHusk
  • 1 tsk. Salt
  • 50 gram Smør eller ½ dl olivenolie
  • 2 deciliter Glutenfri havregryn
  • 1 deciliter Havremel glutenfri
  • 1 deciliter Boghvedemel
  • 2 deciliter Fuldkornsrismel
  • 1 deciliter Majsstivelse
  • Glutenfri havregryn til topping

Sådan gør du

  • Rør gær ud i det håndlune vand og rør derefter fibre i på høj hastighed på røremaskinen.
  • Rør nogle minutter, indtil fibermassen er meget tyk, og lad den derefter hvile i 10 minutter.
  • Bland al melet sammen.
  • Når fibermassen har hvilet i 10 minutter, tilsættes olie eller smør og salt.
  • Mel tilsættes lidt ad gangen, mens du rører dejen.
  • Vær opmærksom på ikke at komme for meget mel i ad gangen.
  • Når alt mel er tilsat, røres dejen godt igennem på høj hastighed i 8-10 minutter.
  • Lad dejen hæve med et viskestykke eller film over i 20 minutter.
  • Form dejen til boller, dyp oversiden af hver bolle i havregryn og lad dem efterhæve overdækket på pladen i 30 minutter.
  • Varm ovnen op til 230 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20-30 minutter afhængig af din ovn.
  • Bollerne er først færdige, når de har en dyb, hul lyd, når du banker dem under bunden.