Go Back
+ servings

Risotto

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Italien, Ris, Risotto
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 20 gram Smør
  • 1.66667 deciliter Risottoris
  • 100 gram Hvidvin
  • 30 gram Parmesan
  • 1 Citron økologisk
  • Skalotteløg mængde efter smag - normalvis et enkelt
  • 1 clove Hvidløg
  • 0.333333 deciliter Olivenolie
  • 0.5 deciliter Hønsefond
  • 0.5 deciliter Vand lunkent
  • 1 pinch Safran

Sådan gør du

    1. Vej og klargør alle ingredienserne på forhånd: Læg safranen i den halve deciliter lunkne vand og lad det stå og trække.
    2. Hak løg og hvidløg fint.
    3. Riv skallen fra citron over i en lille skål.
    4. Pres citronsaften over i en anden lille skål.
    5. Riv parmesanen.
    6. Sæt en sautérgryde/-pande på komfuret og tænd for komfuret. Du kan også bruge en almindelig gryde eller pande.
    7. Kom smør i gryden.
    8. Tilføj herefter ris og ryst lidt i gryden. Risene skal ristes godt igennem, dog uden at tage farve. Når risene ristes bliver riskornet "forseglet", hvilket giver risene et godt bid.
    9. Lad risene ligge og blive gennemvarme. Du kan mærke efter, om de er gennemvarme, ved at holde fingrene (med håndryggen vendt nedad) over risene.
    10. Kom løg og hvidløg i gryden. Fra nu af skal du konstant røre i gryden.
    11. Lad det hele varme godt igennem, men husk, at det er vigtigt, at hverken ris eller løg tager farve. Det skal blot varmes godt igennem. Hvis det tager farve, vil retten få en smag af "stegt", hvilket ikke er det, vi går efter, når vi laver risotto.
    12. Hæld hvidvinen ved.
    13. Lad nu hvidvinen koge helt ind under fortsat omrøring.
    14. Hæld nu fond og safranvand i gryden - begge dele lidt ad gangen. Du fortsætter naturligvis med at røre, mens fond og safranvand koger ind. Koger det tørt, tilføjer du lidt mere og lader det ligeledes koge ind. Fortsæt således indtil risene er kogt møre.
    15. Kom parmesanen ned i gryden og rør rundt.
    16. Smag din risotto til med salt og citronskal og -saft. Det er vigtigt, at salt først tilsættes, efter du har smagt til med parmesanen, da osten i sig selv bidrager med en del salt til retten.
    17. Risottoen er nu klar til servering! Riv eventuelt ekstra parmesan udover hver anretning med en dusk frisk basilikum på toppen.
    Risotto