Go Back
+ servings

Gazpacho

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Forret, Kødfri, Sommer, spanien, Suppe, tomater, Vegetar
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gyldendal

Ingredienser

  • 2 slice Brød hvidt
  • 600 gram Tomater
  • 1 stk. Agurk
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 2 clove Hvidløg
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 3 spsk. Rødvinseddike
  • Salt og peber

Topping

  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 0.5 stk. Agurk
  • 0.5 stk. Rødløg

Sådan gør du

Skær brødet i tern og blød det op i vand i 20 minutter.

Fjern skind og kerner fra tomaterne.

Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær agurken i mindre stykker.

Del peberfrugterne i kvarter.

Pil hvidløget og kom det i en blender sammen med resten af ingredienserne.

Tilsæt lidt vand, mens der blendes – suppen må ikke blive alt for tynd.

Smag til med salt, peber og eddike.

Stil suppen i køleskabet, til den skal spises.

 

    Topping

    • Skær peberfrugt og løg i små tern.
      Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
      Kom al topping i små skåle og server med friskbagt brød.