Go Back
+ servings
Antal: 20 personer

Kringle

Dejlig og lækker opskrift på en velsmagende kringle. Kringlen er lavet på en gærdej der er fyldt med remonce og toppet op med rosiner, mandler og sukker.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Gæsteindlæg
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Hygge, Sødt
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

DEJ

  • 500 gram Mel
  • 150 gram Smør stuetemperatur, men ikke for blødt
  • 0.5 tsk. Salt
  • 100 gram Rørsukker
  • 50 gram Æg ca. 1 æg med stuetemperatur
  • 1 tsk. Kardemomme stødt
  • 1.75 deciliter Mælk
  • 75 gram Gær

FYLD OG PYNT

  • 100 gram Rosiner cirka
  • 2 stk. Æg letpisket
  • Sukker
  • 100 gram hakkede mandler eller nødder

REMONCE

  • 200 gram Rørsukker
  • 50 gram Marcipan
  • 200 gram Usaltet smør stuetemperatur
  • 50 gram Sirup af god kvalitet - gerne med en smag, fx ahornsirup

Sådan gør du

Dej

  • Kom mel, smør i små klumper, salt, rørsukker, æg og kardemomme i en skål.
  • Lun mælken, til den er håndvarm, og opløs gæren i den.
  • Hæld den lune mælk og gærblanding i skålen med de andre ingredienser og ælt dejen grundigt.
  • Tilsæt evt. lidt mere mel.
  • Dæk skålen med et fugtig klæde og lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
  • Drys en smule mel på køkkenbordet og arbejd dejen til en kugle.
  • Lad den hvile i 3-4 minutter.
  • Rul dejen ud – den skal være ca. 2 gange bagepladens længde og have en bredde på omkring 40 cm.

Remonce

  • Ælt rørsukker og marcipan sammen.
  • Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen og rør siruppen i.
  • Remoncen er nu klar til brug.

Bagning

  • Fordel remoncen på dejen og drys med rosiner.
  • Skær dejen over på den lange led, så du i stedet får to lange stykker på hver 20 cm.
  • Fold dejen ind over fyldet fra hver kant og pres dejen i midten godt ned med fingrene, så den er lukket om fyldet.
  • Form dejen til 2 kringler og læg dem på bagepapir på en eller to bageplader – eller skær dejen i 4 lige store stykker.
  • Dæk igen det hele med et fugtigt klæde og lad kringlerne hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur eller lidt varmere.
  • Varm ovnen op til 200 grader.
  • Pensl kringlerne med æg, drys dem med sukker, mandler eller nødder og bag dem 15-20 minutter.