Go Back
+ servings

Citronlagkage med hvid chokolade

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Chokolade, citron, Dessert, Fødselsdag, Gæstemad, Kage, lagkage, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 12 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Lagkagebunde

  • 4 Æg
  • 1.67 deciliter Sukker
  • 7.5 gram Vaniljesukker
  • 7 gram Bagepulver
  • 2 deciliter Hvedemel Hvid-/kagehvedemel
  • Smør til springformen

Lemoncurdmousse

  • 2 Husblas blade
  • 4 Citroner
  • 3.33 deciliter Sukker
  • 4 Æg
  • 125 gram Smør

Hvid chokolademousse

  • 3 Husblas blade
  • 250 gram Hvid chokolade
  • 6 deciliter Piskefløde

Citrongelé

  • 2 Husblas blade
  • 0.75 deciliter Citronsaft
  • 0.75 deciliter Sukker
  • Frugt farve gul, 1-2 dråber

Sådan gør du

Lagkagebunde

  • Citronlagkage med hvid chokolade
    1. Forvarm ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
    2. Tag en skål.
    3. Slå æg ud i skålen og tilføj sukker.
    4. Pisk begge dele sammen indtil det bliver luftigt.
    5. Tag en ny skål og bland vaniljesukker, bagepulver og mel sammen heri.
    6. Tag en sigte.
    7. Sigt den tørre blanding over i æggesnapsen og rør det rundt, indtil det har samlet sig.
    8. Tag en springform. Min springform er Ø24 centimeter.
    9. Kom smør på et stykke køkkenrulle og smør springformen. her valgte jeg selv at bruge en fedtspray, fordi det er nemmere, men resultatet er det samme.
    10. Hæld kagedejen over i springformen. Sørg for at dejen presses lidt ud mod siderne af springformen. Det skal kompensere for hævningen og den forhøjning, der normalt dannes primært omkring kagens midte.
    11. Sæt kagedejen midt i ovnen og lad den bage i en halv times tid.
    12. Tag den færdige kagebund ud af ovnen og stil den til afkøling uden at fjerne springformen. I mellemtiden hopper du videre til næste punkt: Lemoncurdmoussen.
     

Lemoncurdmousse

  • Jeg tog udgangspunkt i min egen lemoncurd, men det er så her, jeg til en anden gang vil tilføje husblas:
    1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Det tager cirka 10 minutter.
    2. Pres i mellemtiden saften ud af citronerne.
    3. Bring to gryder med vand i kog og find to skåle, der begge passer til at stå ovenpå hver sin gryde (til vandbad).
    4. Smelt smørret over det ene vandbad, indtil det når 80 grader celsius.
    5. Pisk citronsaft, sukker og æg sammen over det andet vandbad. Pisk i cirka 5 minutter.
    6. Tilføj det smeltede smør og pisk det hele sammen. Jeg brugte min møgsmarte røremaskine med indbygget varmefunktion til at røre det sammen. Hvis du bruger sådan en, eller en tilsvarende, finder du fremgangsmetoden i denne opskrift.
    7. Hæld blandingen gennem en sigte og over i en skål for at sigte trådene fra æggene fra.
    8. Rør den udblødte husblas ud i den varme lemoncurd.
    9. Sæt lemoncurdmoussen i køleskabet til afkøling i minimum 2 timer. Herefter går du i gang med den første samling af kagen.
     

Første samling af kagen

    1. Frigør den afkølede lagkagebund fra springformen.
    2. Skær lagkagebunden tværs over til to lige store bunde. Det var her, jeg "kiksede" lidt og endte ud med to bunde, der ikke var heeeelt lige store ?
    3. Læg springformen midt på et fad eller en tallerken i en passende størrelse. Det er vigtigt, at du ikke vælger et fad eller en tallerken, der er for stor til at være i dit køleskab!
    4. Tag et cirka 26 centimeter langt stykke kageplast.
    5. Placér kageplasten på indersiden af springformen. Sæt eventuelt en klemme på for at holde plasten på plads.
    6. Læg den ene lagkagebund i bunden af springformen.
    7. Smør halvdelen af den nu afkølede lemoncurdmousse udover lagkagebunden.Citronlagkage med hvid chokolade
    8. Sæt det på køl.
     

Hvid chokolademousse

    1. Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen i blød i 20 minutters tid.
    2. Hak i mellemtiden den hvide chokolade groft på et skærebræt.
    3. Hæld den hakkede chokolade over i en ren skål.
    4. Piskefløden hældes i en gryde og opvarmes. Tag gryden af blusset, lige inden fløden når kogepunktet.
    5. Hæld straks den varme fløde i skålen med den hakkede chokolade og rør det sammen til en homogen masse.
    6. Den udblødte husblas tilsættes med det samme til chokolademassen.
    7. Rør husblassen ud i massen, indtil den er helt opløst.
    8. Hæld nu blandingen over i en ny skål.
    9. Tag et stykke husholdningsfilm og læg det ned over massen, så massen ingen kontakt har med luften. Det forhindrer, at der dannes kondens på undersiden af husholdningsfilmen.
    10. Stil skålen på køl i minimum 3 timer. Her vil massen tykne. Lad det stå indtil det er gennemkoldt (køleskabstemperatur).
     
     

Anden samling af kagen

    1. Tag den nu helt køleskabskolde chokolademasse ud af køleskabet.
    2. Brug en elpisker og pisk chokolademassen til en lækker, luftig chokolademousse.
    3. Tag lagkagebunden med lemoncurdemoussen ud af køleskabet. Lad den blive i springformen.
    4. Fordel nu halvdelen af chokolademoussen ovenpå lemoncurdmoussen og læg den sidste lagkagebund ovenpå chokolademoussen.
    5. Fordel den resterende lemoncurdmousse ovenpå lagkagebunden.
    6. Sæt hele herligheden tilbage på køl i en times tid, så lemoncurdmoussen når at sætte sig, inden der kommer chokolademousse ovenpå.
    7. Efter en time tages kagen atter ud af køleskabet, og det sidste lag chokolademousse fordeles ovenpå lemoncurdmoussen.
    8. Stil kagen tilbage på køl. Lad den stå natten over.
     

Citrongelé

    1. Dagen derpå: Fyld en skål med koldt vand og læg husblassen heri.
    2. Hæld i mellemtiden citronsaft og sukker i en gryde og sæt gryden på komfuret.
    3. Opvarm citronsaften og sukkeret indtil sukkeret er helt opløst.
    4. Fisk husblassen op af vandet og vrid den fri for væde.
    5. Rør husblassen ud i den opvarmede citron- og sukkerblanding, indtil husblassen er opløst.
    6. Tilsæt den gule frugtfarve og rør farven ud.
    7. Lad blandingen afkøle i cirka 10 minutters tid. Blandingen skal være afkølet men stadig flydende.
     

Sidste samling af kagen

    1. Når citrongeléen er afkølet, men stadigt flydende, tages kagen ud af køleskabet.
    2. Hæld citrongeléen udover hele toppen af kagen (som stadig er placeret i springformen med kageplast omkring sig).
    3. Stil kagen tilbage på køl og lad citrongeléen sætte sig. Det tager 1-3 timer. Når den har sat sig, frigøres kagen fra springformen, og kageplasten tages forsigtigt af.
    4. Servér - velbekomme!
     
    Citronlagkage med hvid chokolade