Go Back
+ servings

Banankage med chokoladestykker

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Banan, Chokolade, Dessert, Kage, Sødt, Stop Madspild
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Banankage med chokoladestykker

  • 4 Æg
  • 2.5 deciliter Sukker
  • 2.5 deciliter Hvedemel
  • 6 Bananer gerne overmodne
  • 150 gram Smør
  • 100 gram Chokolade knapper eller fra plade
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Salt fint/bordsalt

Chokoladeovertræk med sukkerpynt

  • 1.33333 deciliter Chokolade knapper mørk - svarende til 100 gram
  • 25 gram Smør
  • sukkerpynt

Sådan gør du

Banankage med chokoladestykker

    1. Kom smørret i en gryde og sæt gryden på komfuret.
    2. Tænd for komfuret og lad smørret smelte.
    3. Tag gryden af varmen og lad smørret køle af.
    4. Find en skål og en håndmikser.
    5. Kom æg og sukker i skålen, og pisk det let og luftigt.
    6. Find en ny skål og kom mel, salt og bagepulver heri og bland de tre ting sammen.
    7. Find en sigte og sigt den tørre blanding over i skålen med æggesnapsen.
    8. Vend det forsigtigt sammen.
    9. Vend herefter den afkølede, smeltede smør i kageblandingen.
    10. Find en tallerken og kom bananerne herpå.
    11. Mos bananerne med en gaffel.
    12. Kom chokoladeknapperne i kageblandingen sammen med de mosede bananer. Du kan også selv hakke chokoladen - så kan du lave chokoladestykkerne i lige den størrelse, du selv foretrækker. Personligt synes jeg, at det er dejligt nemt at købe chokoladeknapper, og størrelsen passer mig rigtig fint.
    13. Forvarm ovnen på 180 grader.
    14. Find en springform. Min springform er Ø24 cm.
    15. Kom et stykke bagepapir i bunden af springformen. Jeg klippede bagepapiret til, så det kun dækkede bunden af formen.
    16. Smør siderne af springformen med lidt smør på et stykke køkkenrulle.
    17. Hæld kagedejen over i springformen.
    18. Sæt kagen i den forvarmede ovn.
    19. Lad den bage i cirka 50 minutter. Bagetiden afhænger både af din ovn og din kageform, men husk, at kagen jo gerne må være til den klæge side!
    20. Tag den færdige banankage ud af ovnen og stil den til afkøling på en rist. I mellemtiden gør du chokoladeovertrækket til din banankage klar.
     

Chokoladeovertræk med sukkerpynt

    1. Hæld chokoladeknapperne i en skål, der kan gå i mikrobølgeovnen. Hvis du bruger chokolade fra en plade chokolade, brækker du bare chokolader i lidt store stykker og kommer dem i skålen.
    2. Tilføj smør til skålen.
    3. Sæt skålen i mikroen og tryk "Start".
    4. Lad chokolade og smør smelte. Åbn eventuelt lågen undervejs for at røre i blandingen.
    5. Tag skålen ud af mikroen.
    6. Fordel chokoladeblandingen på den afkølede banankage.
    7. Drys sukkerpynt ud på toppen af kagen.
    8. Lad banankagen stå lidt, indtil chokoladen stivner.
    Banankage med chokoladestykker