Go Back
+ servings

Avocadosalat med røget tomat

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Avocado, Forret, Gæstemad, Salat, Tilbehør, tomater
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

Jalapeñosmayonnaise 

  • 6 loaf Jalapenos Syltede
  • 2 deciliter Mayonnaise
  • Limesaft
  • Salt

Vinaigrette 

  • 1 stk. Skalotteløg Finthakket
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 3 spsk. Æblecidereddike
  • 1 spsk. Sojasauce
  • Salt
  • Peber

Servering

  • Feldsalat 4 små håndfulde
  • Grønkål 8 små blade
  • 4 stk. Avocado
  • 4 spsk. Mandler Salte
  • 2 stk. Tomater Røgede
  • 1 bunch Basilkum
  • Tomatpulver

Sådan gør du

Jalapeñosmayonnaise 

  • Finhak jalapenos, rør dem i mayonnaisen og smag til med limesaft og salt. 
     

Vinaigrette 

  • Blend alle ingredienserne til vinaigretten sammen med en stavblender. 
     

Servering 

  • Vend salatblade, grønkål og vinaigrette sammen.
    Skær avocadoerne i tynde skiver umiddelbart før servering.
    Arranger salaten på en tallerken, dryp med mayonnaise og drys med basilikumblade, salte mandler og røgede tomater skåret i terninger.
    Fordel avocadoskiver øverst og drys med tomatpulver.
    Server retten som forret, lille ret på en buffet eller som en frokostret med en skive brød. 

    Røgede tomater

    Del hver tomat i fire både og fjern kerner og ribber. Skær tomatfileterne i tern, drys med salt og røg dem i 30 minutter. 
    Samme fremgangsmåde kan bruges til alle former for grøntsager. 
     

    Tomatpulver

    Skær tomater i skiver og fordel med på en bageplade med bagepapir. Tør dem i en tørreovn eller en almindelig ovn ved 50-60 grader, til de er helt tørre og sprøde (det kan tage op til 48 timer i en almindelig ovn). Blend dem til et fint pulver. 
     

Noter

Tip: Hvis du synes, det er for meget at ryge tomaterne, opnås en lignende effekt ved at rørelidt røget paprika i tomatterningerne. Brug de store æsker med røget paprika, der fås i delikatesseforretninger - de billigere versioner er ikke stærke nok. Tomatpulveret kan naturligvis også udelades, men det giver en fin ekstra smagseffekt. Og så ser det flot ud!