Go Back
+ servings

Bearnaise kartoffelsalat

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Gæstemad, Grill, Kartoffel, Kartofler, nemt, Sommer, Sund, Tilbehør
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 16 minutter
Antal: 3 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Kartofler
  • 1 Æg M/L
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 2 deciliter Rapsolie
  • 2 spsk. Estragon tørret
  • 2 spsk. Bearnaise essens
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • Salt til smag
  • Cayennepeber til smag
  • Hvid peber til smag

Sådan gør du

    1. Find en gryde.
    2. Kom kartoflerne heri og tilsæt koldt vand, så kartoflerne dækkes.
    3. Kog kartoflerne i 15 minutter.
    4. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
    5. Mens kartoflerne køler af finder du en stavblender og et højt glas, der passer hertil.
    6. Ægget slår du ud i glasset.
    7. Kom salt ned i glasset efterfulgt af hvidvinseddike og dijonsennep.
    8. Tilsæt olien i en rolig stråle.
    9. Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd.
    10. Kør stavblenderen rundt i en cirkulær bevægelse i bunden af glasset i et par sekunder.
    11. Løft langsomt stavblenderen mens du fortsætter med den cirkulære bevægelse.
    12. Fortsæt til du når toppen af glasset og mayoen er tyknet.
    13. Tilsæt estragon, bearnaiseessens og citronsaft og rør det sammen med mayoen.
    14. Pil skrællen af de afkølede kartofler og skær dem i mindre stykker.Bearnaise kartoffelsalat
    15. Vend kartoflerne i bearnaisemayonnaisen.
    16. Sæt kartoffelsalaten på køl i minimum 30 minutter - gerne 2 timer.
    17. Servér den kolde bearnaisekartoffelsalat.
    Bearnaise kartoffelsalat
    Bearnaise kartoffelsalat