Go Back
+ servings

Vegansk brun sovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Jul, Sauce, Tilbehør, Vegansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Fond

  • 1 stk. Gulerod
  • 2 stk. Pastinak
  • 4 stk. Løg
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 liter Kogende vand
  • 1 spsk. Grøntsagsbouillon Pulver

Sovs

  • 2 spsk. Plantesmør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 2.5 deciliter Sojafløde
  • Ribsgele 1-2 spsk.
  • Sovsekulør Efter smag

Sådan gør du

  • Steg grøntsagerne i en 2 liters gryde med olivenolien i 10 minutter.
    Hæld vandet over og giv det et opkog – lad det simre, indtil omkring halvdelen af væsken er tilbage.
    Smag til med grøntsagsbouillon, salt og peber.
    Stil til side.
    Gør gryden ren.
    Steg smørret i gryden og pisk derefter hvedemelet i.
    Når hvedemelet begynder at brune, røres fonden i lidt efter lidt.
    Giv et opkog og lad det simre.
    Rør sojafløde og ribsgelé i.
    Smag til med brun kulør, salt og peber.

Noter

Psst ... Vil du bare gerne have en hurtig sovs? Så lad være med at lave fonden og bland i stedet ½ liter kogende vand og 2 spsk grøntsagsbouillonpulver sammen.
Følg resten af opskriften. Du kan også bruge kokosfløde (den faste creme i toppen af dåsen) i stedet for sojafløde. Jeg har brugt 2 spsk kokosfløde til en portion sovs.