Go Back
+ servings

Vegansk jordbærtærte

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, jordbær, Laktosefri, marcipan, Sødt, Vegansk
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Tærtebund

  • 300 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 230 gram Plantesmør
  • 8 centiliter Vand Iskoldt

Mazarinfyld

  • 400 gram Marcipan Kold, groft revet
  • 200 gram Sukker
  • Sojamælk 3-4 spsk
  • 200 gram Plantesmør
  • 150 gram Mørk chokolade Smeltet

Vaniljecreme

  • 2 can Kokosmælk
  • 50 gram Majsstivelse
  • 6 spsk. Ahornsirup
  • 0.5 tsk. Salt
  • 3 stk. Vaniljestang Kun kornene eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 1 kilogram Jordbær Halveret på langs

Sådan gør du

  • Start med at lave cremen.
    Pisk 2 dl af kokosmælken med majsstivelsen.
    Stil til side.
    Giv resten af kokosmælken, ahornsirup, salt og vaniljekorn et opkog i en 1 liters gryde.
    Pisk kokosmælk-majsstivelsesblandingen i den varme kokosmælk.
    Sluk for varmen og stil på køl.
    Lav tærtebunden. Rør hvedemel, salt og sukker sammen.
    Rør derefter plantesmørret i i mindre stykker, til det begynder at gryne – brug ikke fingrene, da det vil ødelægge tærtebundens konsistens.
    Saml dejen med vand – hurtigt og nu med hænderne – og pak ind i husholdningsfilm.
    Stil på køl i 1 time.
    Lav mazarinfyldet, imens tærtedejen er på køl.
    Pisk marcipan, sukker, sojamælk og plantesmør sammen.
    Stil til side, indtil tærtedejen er klar.
    Tænd ovnen på 175 °C.
    Rul tærtedejen ud, så den er 30 cm i diameter.
    Pres den ud i en smurt tærteform (30 cm) og prik bunden med en gaffel.
    Kom mazarinfyldet i tærtebunden.
    Bag midt i ovnen i 30 minutter.
    Når tærtebunden er afkølet lidt og er lun og fast, fordeles den smeltede chokolade ovenpå.
    Stil til side, til tærtebunden er kold.
    Pisk sojapiskefløden til flødeskum.
    Pisk derefter cremen op, så den er luftig.
    Pisk cremen i flødeskummet.
    Fordel cremen ovenpå tærtebunden og fordel derefter jordbærskiverne ovenpå.
    Så skal der guffes!

Noter

Psst ... Jeg vil altid anbefale at købe danske jordbær, da de smager skønt af sol og sommer! Men hvis de er syrlige, kan du vende 1 spsk sukker i jordbærrene, inden de lægges oven på cremen – så bliver de lidt sødere.