Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme.Pisk æg og sukker luftigt. Hæld chokoladen i æggemassen.Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i dejen.Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden.Bag ved 175 grader i 20 min.
Hvid chokolademousse
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle lidt.Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat.Tag æggemassen af varmen og klem vandet fra husblassen og smelt det i den varme æggeblanding.Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er fin og glat.Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet.Tag din chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform.Hæld chokolademoussen over bunden og stil i fryser i 1-2 timer.
Chokolademousse
Udblød husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.Rør æggeblommerne i chokoladen.Hæld ⅓ af piskefløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet.Tag gryden af varmen.Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme fløde.Rør fløde-husblas-blandingen i chokolademassen lidt ad gangen, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank.Rør salt i.Lad chokolademassen køle en smule af.Pisk den sidste piskefløde til skum, og vend det i chokolademassen.Fordel chokolademoussen oven på den hvide mousse og stil i fryser 1-2 timer.
Mælkechokoladedyp:
Hak chokoladen og opvarm det sammen med fløde og glucosesirup i gryde ved svag varme til det er fint og glat.Lad køle lidt og fordel forsigtigt på din frysekolde kage.Pynt eventuelt med mere chokolade ovenpå ?