Go Back
+ servings

American pancakes

En lækker udgave af brunchklassikeren
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Brunch, Glutenfri, Morgenmad, Pandekager, usa
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 3 stk. Æg Store
  • 150 gram Yoghurt
  • 1.5 deciliter Mælk Plante- eller komælk
  • 2 spsk. Jomfruolivenolie
  • 1 stk. Citron Stor og økologisk
  • 1 stk. Appelsin Stor og økologisk
  • 50 gram Kastanjemel
  • 200 gram Fuldkornsrismel Cirka
  • 1 spsk. Honning Kan udelades
  • 1 tsk. Natron
  • 1 spsk. Carob Pulver. Kan udelades
  • 0.5 tsk. Vaniljepulver
  • Salt Et nip
  • Smør Eller kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Alle ingredienserne piskes godt sammen ved høj styrke et par minutter.
    Hvis du gør det i hånden, så start med æg, yoghurt og mælk, og tilsæt melet lidt efter lidt.
    Start med lidt mindre rismel, og tilsæt det sidste, hvis der er behov for det.
    Steg dem for jævn varme i den type fedtstof, du foretrækker.
    Brug ca. ¾ dl dej til hver pandekage.
    Det er en stor portion, så du kan sagtens lave en halv portion, hvis I ikke er mange, der skal spise pandekagerne.
    Laver du halv portion, så brug 2 små æg til den.
    De lader sig fint fryse.
    Du kan variere smagen med f.eks. lidt kardemomme, nelliker og kanel.
    De smager skønt bare sådan, eller med ahornsirup og friske bær på.