Go Back
+ servings

Nyretapper sous vide

Boeuf onglet/hanger steak. Fuld guide til lækre nyretapper i sous vide. Dette er uden tvivl én af de møreste og bedste udskæringer, og derfor fortjener den kun det bedste!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: Aftensmad, Bøffer, Gæstemad, Nyretapper, oksekød, sous vide
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 600 gram Nyretapper Cirka
  • Salt og peber friskkværnet
  • Ghee Eller en blanding af smør og smagsneutral olie
  • Flagesalt

Sådan gør du

    1. Start med at fjerne den store sene som tidligere nævnt. Brug gerne en god skarp kniv.
    2. Afpuds herefter kødet for de værste hinder og sener og krydr med salt og peber på begge sider.
    3. Vakuumpak kødet og hæld varmt vand i din sous vide (det gør opvarmningstiden kortere).
    4. Indstil temperaturen som ønsket. Jeg satte min på 54 grader.
    5. Kom posen i dit vandbad.
    6. Lad kødet tilberede i 1,5 - 2 timer. Hvis du er i tvivl om kvaliteten på kødet, så giv det hellere 2 - 2,5 time.
    7. Tag kødet ud af posen og tør det godt af - enten med et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
    8. Giv kødet stegeskorpe. Giv dem ikke mere end 10-15 sekunder på hver side  Jeg stegte nyretapperne på panden i ghee. 
    9. Tag kødet af panden og læg det over på et spækbræt.
    10. Skær kødet ud på tværs af fibrene.
    11. Drys en god flagesalt henover kødet og servér straks. Velbekomme.
    Nyretapper sous vide